divendres, 24 de juliol del 2009

Zoològic Il·lògic


Fotomuntatge digital, agost de 2003.

Zoològic il·lògic presenta una imatge que intenta sorprendre per la juxtaposició de dos plans, d'una banda el plànol urbà i real, amb un altre pla oposat: el de la naturalesa salvatge. Ambdós coexistint alhora, conformant una xocant i impossible realitat, que no és tan absurda en si mateixa com la pròpia realitat que vivim en la nostra moderna societat contemporània.

La proposta pretén endinsar-se en la dicotomia entre progrés i natura; A la que, en els temps que corren sembla que la natura està perdent la partida. Planteja a la imatge un estat xocant de convivència entre desenvolupament i naturalesa per cridar l'atenció a la societat sobre la necessitat de trobar vies equilibrades que permeten el sosteniment d'ambdós conceptes.

La imatge està totalment treballada a partir de fotografies digitals, utilitzant una tècnica clàssica del fotomuntatge i prenent com a motiu (de suggerent nom): La Fuente Agria, situada en la població de Puertollano. En la manipulació es fuig de efectismes per crear una primera sensació de versemblança, però sense renunciar al puctum * (BARTES,R.
La càmera lúcida) el qual, en una observació més detinguda, insta a reflexionar l'espectador sobre l'engany que hi ha a la imatge , i la necessitat real de prendre mesures i actuar.